About

Hi! Ik ben Anne Mees, een 17-jarige met veel liefde voor reizen, kunst, cultuur en lekker eten. Je leest hier over alles wat mij bezig houdt. Van verre reizen naar de andere kant van de wereld (wat hopelijk nog gaat gebeuren☻) tot de leukste films en series.

Sport

Toen ik een jaar of acht was ging ik, net zoals mijn grote zus, op turnen. Ik zat in een groep met allemaal oudere meisjes en na een tijdje hadden de trainsters door dat ik niet echt een turnmeisje was, dus vertelde ze mij dat ik eens zou moeten kijken bij selectie van ritmische gymnastiek. Ik had daar nog nooit van gehoord maar vond het al snel helemaal geweldig, niet wetend dat ik in de toekomst super toffe dingen zou meemaken. Het heeft lang geduurd tot ik van een laag niveau ineens bij de top kwam, maar ik kan nog goed de dag herinneren dat ik gevraagd werd voor het junioren-team dat Nederland zou gaan vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap 2015 in Minsk. Na een tijdje trainde ik soms meer dan 25 uur per week en moest ik van VWO naar havo gaan op school om het te kunnen combineren. Maar na het EK te hebben meegemaakt was alles het zeker waard. Nu is het al bijna drie jaar later en kan ik terugkijken op alle indrukwekkende internationale wedstrijden in Gran Canaria, Griekenland, Hongarije, Frankrijk en Canada. En daarnaast natuurlijk ook alle trainingen met een geweldig team waarmee ik samen de vele medailles heb behaald.

Helaas ben ik dit jaar gestopt om me meer op school en mijn toekomst te kunnen focussen. Ik zal de gym nog altijd missen maar gelukkig heb ik alle leuke herinneringen opgeslagen in mijn geheugen :)

 

Toekomst

Nadat ik mijn havo-diploma heb gehaald wist ik eigenlijk nog niet goed wat ik wilde studeren en ben ik maar doorgestroomd naar het vijfde leerjaar van VWO. Ik weet nog steeds niet helemaal precies wat ik later wil gaan doen (wat zeker stressvol is haha), maar ik wil mezelf ook niet dwingen om een keuze te maken waardoor ik misschien wel spijt kan krijgen. Het lijkt me heel erg leuk om later voor mijn baan veel in het buitenland te zijn, maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om niet mijn leven alleen maar te wijden aan werken, maar aan de dingen waar ik van hou. Het wordt dus nog even piekeren over wat de volgende stap zal zijn na mijn schoolcarrière...